Τέχνης εργαστήρι | Μαρίκας Κοτοπούλη 17, Ιωάννινα | τηλ:26510 32833 καθημερινά 17:30-21:00

Κεραμική I

a1

Η πανάρχαια τέχνη της κεραμικής σάς προσφέρει τη δυνατότητα της δημιουργίας και της χαλάρωσης. Στο τμήμα κεραμικής διδάσκονται οι βασικές τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διδασκαλία των τριών βασικών τεχνικών χειροποίητης κεραμικής (φύλλο, μακαρόνι, τσιμπητό) και τους συνδυασμούς τους. Στον τομέα της διακόσμησης οι μαθητές διδάσκονται τη χρήση πυροχρωμάτων και οξειδίων για το χρωματισμό τόσο της επιφάνειας όσο και της μάζας του πηλού , ενώ ανάγλυφα  μοτίβα θα δημιουργήσουν διαφορετικές διακοσμητικές επιφάνειες. Η τεχνική της εφυάλωσης αποτελεί το τελικό στάδιο επεξεργασίας των αντικειμένων που θα κατασκευάσουν οι συμμετέχοντες.
Κατασκευή – διακόσμηση – πρώτο ψήσιμο – εφυάλωση – δεύτερο ψήσιμο: είναι η διαδικασία που θα μας οδηγήσει από τον πηλό στο ολοκληρωμένο έργο.
Θεματικές επισκέψεις σε μουσεία και συλλογές κεραμικής καθώς και προβολές στη διάρκεια του μαθήματος αποτελούν μέρος του προγράμματος και πηγή έμπνευσης για προσωπική δημιουργία.

Υλικά: Φυσικός πηλός σε διάφορες αποχρώσεις, αμόλυβδα πυροχρώματα, αμόλυβδο υάλωμα

Διάρκεια: 10 μήνες

Τμήματα:, Δευτέρα 18.00-21.00, Τετάρτη 18.00-21.00

Έναρξη τμήματος: Οκτώβριος 2017

Κόστος συμμετοχής: 50,00€ το μήνα (στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα υλικά δημιουργίας)

Επιπλέον πληροφορίες:
• Τα Τμήματα δημιουργούνται μετά τη συμπλήρωση 6 εγγραφών.
• Οι εθνικές και τοπικές αργίες είναι και αργίες του εργαστηρίου.
• Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε την ώρα του μαθήματος είτε σε εμβόλιμες ημέρες που θα ανακοινωθούν στην πορεία της χρονιάς.