για παιδιά

 

Μέσω του προγράμματος εικαστικών τεχνών, το «Τέχνης Εργαστήρι» στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων του παιδιού. Η δημιουργική χρήση διάφορων υλικών σε συνδυασμό με τη φαντασία οδηγούν σε πρωτότυπες δημιουργίες και κατασκευές, που προσφέρουν χαρά και γνώση.

Το πρόγραμμα των εικαστικών για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αποτελεί την πρώτη επαφή των παιδιών με τα υλικά και τις τεχνικές. Άξονες του προγράμματος μας είναι τρεις: Η ζωγραφική, η κεραμική και οι κατασκευυές. Το παιδί θα ασχοληθεί με το χρώμα και την παραγωγή των δευτερευόντων χρωμάτων από τα βασικά, τη χρήση του χαρτιού για την παραγωγή σχημάτων και κατασκευών. Υλικά, όπως ο πηλός και ο χαρτοπολτός, θα βοηθήσουν ώστε το παιδί να δημιουργήσει πρωτότυπες κατασκευές και μορφές σε 3 διαστάσεις. Ανακύκλωση και παραγωγή χαρτιού από άχρηστα υλικά αποτελούν μία διδακτική εμπειρία για την περιβαλλοντική παιδεία του παιδιού. Πρωτότυπες κατασκευές και παιχνίδια θα προσφέρουν διασκέδαση και χαρά. Δημιουργίες με αφορμή τις εναλλαγές
των εποχών καθώς και διάφορων γιορτών βοηθούν το παιδί να εκφραστεί μέσα από την τέχνη.


Κατασκευές, όπως η ευχετήρια κάρτα και τα στολίδια των Χριστουγέννων, η αποκριάτικη μάσκα ή ακόμη και η λαμπάδα της Ανάστασης, θα δώσουν την ευκαιρία στο παιδί να αγγίξει και να επεξεργαστεί διάφορα υλικά και τεχνικές. Ομαδικές εργασίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς συντελούν στην καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των παιδιών και την προβολή των επί μέρους δεξιοτήτων κάθε παιδιού. Στο πλαίσιο των μαθημάτων τα παιδιά θα συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του εργαστηρίου που απευθύνονται σε αυτή την ηλικία.

Πρόγραμμα μαθημάτων για παιδιά 2016-17

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
11:00
17:00
18:00
19:00